USA - Rocky Mountains - Zážitkový lyžařský týden v Aspenu - 2024/25 - CK Poznání
Lyžařské středisko Aspen

USA - Rocky Mountains - Zážitkový lyžařský týden v Aspenu

8denní zájezd
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
USA - Rocky Mountains - Zážitkový lyžařský týden v Aspenu
Náš zážitkový lyžařský týden bude zlatým hřebem pro všechny nadšené milovníky zimních sportů a místem jedinečných zážitků. Zažijete vrcholné zážitky na svazích lyžařského střediska Aspen/Snowmass, které propojuje dvě střediska a čtyři hory - Aspen Mountain, Aspen Highlands, Snowmass, Buttermilk. Vychutnáte si jízdu prachovým sněhem, kterému zdejší říkají "Champagne powder". Díky vysokým průměrným sněhovým srážkám (až 760 cm sněhu) je zajištěna kvalita sněhu po celou sezónu, která obvykle trvá od listopadu do dubnu. Aspen se dostal v roce 2024 na první místo v anketě nejvyhlášenějších světových lyžařských středisek.
V rámci zájezdu se pro vás snažíme zajistit maximální komfort. Letíme rovnou do Aspenu, což znamená jen párminutový přesun z letiště na ubytování. Samotný hotel leží přímo v Aspenu, pro naše klienty je zajištěna snídaně. Aspen je protkaný systémem shuttle busů, které je možné využívat zdarma. Nicméně, pro maximální pohodlí našich klientů budeme mít k dispozici po celou dobu zájezdu pronajatý minivan, který bude využíván nejen k přesunům z ubytování na sjezdovku a zpět, ale také k přepravě na další zážitky, např. do světoznámých lázní Glenwood Springs, kde si můžete odpočinout v horkých pramenech po lyžovačce. Po celou dobu zájezdu budete mít možnost využívat nepřeberných možností aprés ski barů, kde se můžete setkat s hollywoodskými hvězdami, ale i s naprosto "normálními" lidmi, a objevovat živé a okouzlující městečko Aspen. Na rozdíl od jiných CK budete mít k dispozici našeho česky mluvícího průvodce, který se bude snažit vám váš pobyt co nejvíce zpříjemnit.

Fakta:
• Celkem 510 km sjezdovek na ploše 1 982 ha – jeden z nejrozsáhlejších lyžařských terénů v Severní Americe
• Dlouhé červené sjezdovky (222 km)
• 46 lanovek a vleků
• Nejstrmější freeridové terény
• Nepřeplněné sjezdovky vhodné pro všechny úrovně dovedností
• Ideální pro rodiny a menší skupiny
Kamila
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 28.03. - 04.04.25 pátek - pátek
průvodce: Jiří Ježek
Kód termínu 25ASP01650
Cena
129 990 Kč
cena za 8 dní

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z Prahy na regionální letiště do celosvětově známého střediska zimních sportů ASPENU. Aspenské letiště se řadí k nejmenším v USA. Již při příletu si budete připadat jako na horské chatě než na letišti. Po příletu přejezd na ubytování do centra Aspenu, které leží pouhých cca 10 km od letiště.
3. den: první den si užijete lyžování na svazích ASPEN MOUNTAINS s dominantou SILVER QUEEN GONDOLOU, která vás doveze do výšky 3 418 m na vrchol stejnojmenné hory. Skipas vám umožňuje neomezené využití veškerých vleků a lanovek. Odpoledne se přesuneme na ASPEN HIGHLANDS, kde budete moci z alpského bistra CLOUD NINE, nebo před každým sjezdem, moci obdivovat vrcholky MAROON BELLS.
4. den: dnešní den se vydáme lyžovat do oblasti SNOWMASS, kde je nejvyšší koncentrace sjezdových tratí v rámci celého zájezdu. Velice oblíbená oblast zejména pro rodiny s dětmi díky různým náročnostem sjezdovek. V pozdním odpoledni odpočinek a procházka po ASPENU, zajdeme se podívat do parku JOHN DENVER SANCTUARY, který byl postaven na památku zpěváka Johna Denvera, milovníka Rocky Mountains, o kterých zpíval ve svých písních. Parkem protéká řeka Rio Grande. Budete procházet mezi jezírky a památečními kameny pokrytými vrstvou sněhu.
5. den: v druhé polovině našeho lyžařského týdne si trochu odpočineme od náročnějších sjezdovek a alespoň na chvíli vyzkoušíme lyžařskou oblast BUTTERMILK, která je rájem odpočinku. Odpoledne vyrazíme minivanem do GLENWOOD SPRINGS, kde se ponoříme do horkých pramenů (33-40 °C), kterých si užívají turisté již od r. 1888 a indiáni kmene Ute již mnoho let před nimi. Návrat do Aspenu.
6. den: poslední den lyžování, každý si vybere pro něj nejvhodnější lyžařskou oblast, kterou zakončí svou dovolenou v tomto lyžařském ráji. Večer poslední rozlučková večeře.
7. den: dle letového řádu odlet z Aspenu domů.
8. den: přílet do Prahy.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Aspen vč. let. tax a poplatků v max. výši 24 000 Kč, pronájem minivanu vč. paliva, místních poplatků a parkovného, 4denní skipas platný na celou oblast Aspen/Snowmass, půjčení lyžařského vybavení v Aspenu (lyže, hůlky, boty, helma) nebo možnost přepravy vlastního vybavení letadlem, 6x ubytování v hotelu nebo v apartmánu ve 2lůžkovém pokoji, 6x snídaně, 1x rozlučková večeře, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, vstupné, registrace ESTA ke vstupu na území USA a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 24 000 Kč, registrace ESTA ke vstupu na území USA 650 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 150 000 Kč za 2 369 Kč