Pobřeží Kapverdských ostrovů

Kapverdy - Ostrov Santiago a koupání v tyrkysových vodách ostrova SAL

8denní zájezd
8-16Skupinaosob
  Náročnost 2
snídaně stravasnídaně různé ubytovánírůzné letecky dopravaletecky
Kapverdy - Ostrov Santiago a koupání v tyrkysových vodách ostrova SAL
Pod Kapverdskou republikou nalezneme deset různorodých ostrovů, které vznikaly vulkanickou činností a prvními kolonizátory zde byli Portugalci. Ostrov Santiago je největším ostrovem Kapverd a zároveň i jedením z nejrozmanitějších, překvapí vás svojí zelení i hluboko zaříznutými údolími, které přímo vybízí k turistice. Kromě přírody zde však najdete i historii a kulturu, často navazující na koloniální minulost - ostrov byl nejdůležitějším místem pro obchod s otroky. Během svých cest navštívil Kapverdy i Charles Darwin, na což vás místní jistě rádi upozorní. Oproti tomu je ostrov SAL vyhlášenu dovolenkovou koupací destinací s průzračným mořem a bělostnými plážemi a pohodovou atmosférou, která přímo vybízí zde strávit alespoň jeden den odpočinku, proto ho ani my nemůžeme během našeho zájezdu vynechat a po turistické části budete mít prostor pro odpočinek či výlet na katamaránu.
Veronika
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 11.04. - 18.04.25 pátek - pátek
Kód termínu 25KAP02446
Cena
59 990 Kč
cena za 8 dní
Termín 28.10. - 04.11.25 úterý - úterý
Kód termínu 25KAP02447
Cena
59 990 Kč
cena za 8 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy na ostrov SAL. Dle možností přelet na ostrov SANTIAGO.
2. den: průzkum ostrova začneme turistikou v severní části ostrova v přírodním parku SERRA MALAGUETA, který má rozlohu 774 hektarů a byl zformován vulkanickou činností zhruba před 2,5 miliony let. Pohybovat se budeme zhruba v nadmořské výšce kolem 850 m.n.m. a obklopovat nás budou nádherné scenérie místních hor (8,5 km, 3h). Park je důležitým místem pro ornitology, při troše štěstí je možné zde spatřit i ohrožené i endemitní druhy. Den zakončíme koupáním na nejkrásnější pláži ostrova TARRAFAL BEACH, která je obklopena palmami a v pozadí ji dokreslují kulisy místních kopců.
3. den: po snídani přejedeme na začátek trasy údolím CALABACEIRA. Během nenáročné túry (5 km, 2h) budeme procházet kolem baobabů a místních zemědělců pěstujících cukrovou třtinu, mango a banány. Na konci trasy nás čeká prohlídka města CIDADE VELHA, které je zapsané na seznamu UNESCO. Budete mít možnost navštívit PEVNOST SAO FILIPE, naučit se něco o zdejším bývalém trhu s otroky a pirátech, kteří dobývali zdejší staré město. Město bylo zároveň prvním koloniálním městem zbudovaným v tropech a portugalským dobyvatelům umožňovalo přístup i na ostatní kapverdské ostrovy. Zároveň díky své výhodné poloze bylo důležitým místem pro obchod se vzdálenějšími koloniemi.
4. den: den začneme krátkou zastávkou ve městečku ASSOMADA, poté ale budeme pokračovat až do vesničky RIBEIRA DA BARCA. Zde už nasedneme na rybářskou lodičku a vyrazíme podél pobřeží obdivovat útvary vzniklé vulkanickou aktivitou, mezi které patří i samostatně stojící skalní sloup PILON DE ACHADA LEITE. Následně se přesuneme do místních jeskyní, ve kterých se v případě příznivého počasí můžete koupat a šnorchlovat. Nevynecháme ani oběd, který nám místní připraví na pláži, kde budete během přípravy jídla relaxovat. Večer ještě prohlídka hlavního města PRAIA.
5. den: nenecháme si ujít ani výstup na nejvyšší horu Kapverdských ostrovů, který nás čeká právě dnes. PICO DE ANTONIA leží v parku MONTE TCHOTA a měří úctihodných 1 394 m.n.m. a při dobrém počasí je vidět i na vedlejší ostrov FOGO. Dnešní trasa má zhruba 9 km a zabere nám 4-5h chůze. Celý park je porostlý endemickými druhy rostlin a je zde možné pozorovat i mnoho druhů ptactva. Během trasy budeme procházet i přes místní vesničky, kde bude možné pozorovat běžný život místních obyvatel. Oběd bude dnes formou pikniku.
6. den: přelet z ostrova Santiago na ostrov SAL, přesun na ubytování a volno ke koupání. Večeře.
7. den: volno k odpočinku na místní pláži. Fakultativně možnost půldenního výletu na katamaránu se šnorchlováním a nápoji v ceně výletu. Nebo se fakultativně naučte vařit místní speciality během kurzu vaření. Večeře.
8. den: odlet z ostrova SAL zpět do ČR.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • letenka Praha – SAL a místní přelet SAL – Praia vč. let. tax a poplatků v max. výši 20 000 Kč, 2x ubytování se snídaní v hotelu na ostrově SAL, 5x ubytování v 3* hotelu na ostrově Santiago se snídaní, 2x oběd, 2x piknik, 2x večeře, doprava pronajatým mikrobusem, lodní výlet na ostrově Santiago, vstupy do parků, pobytovou taxu, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, pobytová taxa, fakultativní programy, ostatní vstupné, bakšišné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 8 900 Kč, vyřízení příletové taxy 900 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 840 Kč, do 90 000 Kč za 1 640 Kč