sever Jižní Afriky

Severem Jižní Afriky přes NP Kruger, Svazijsko a Lesotho až na pláže Indického oceánu

13denní zájezd
8Skupinaosob
  Náročnost 1.5
polopenze stravapolopenze hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Severem Jižní Afriky přes NP Kruger, Svazijsko a Lesotho až na pláže Indického oceánu
Poznejte s námi severní Jižní Afriku! Cestu zahájíme u třetího největšího kaňonu na světě - Blyde River Canyon. Během cesty nás okouzlí úžasné scenérie severního JAR, s několika zastávkami u pozoruhodných geologických formací. Po celodenním safari v NP Kruger přejedeme hranice do Svazijska, kde navštívíme několik vesnic s kulturní centry, přírodní rezervace a parky s možností dalších safari. Poté se přesuneme zpět do JAR, na pobřeží Indického Oceánu do oblasti Saint Lucia, s krásnými plážemi a vodním safari v říční deltě, kde spatříme hrochy a africké krokodýly. Poznáme také krajinu Dračích Hor, kde vyjedeme 4x4 jeepem na nejvyšší průsmyk Jižní Afriky a na náhorní plošině vjedeme do státu Lesotho. Navštívíme místní vesnici, abychom poznali život v této horské oblasti. Poslední den si uděláme krátkou pěší túru s nádherným výhledem na majestátní skalní masiv Amphitheatre. Samozřejmostí je i český průvodce. Cestujeme v malé skupině max. 8 klientů!
Aneta
Garant zájezdu
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 20.09. - 02.10.25 sobota - čtvrtek
průvodce: I. Polach
Kód termínu 25SJA02448
Cena
111 990 Kč
cena za 13 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy do JOHANNESBURGU s přestupem, transfer na hotel.
2. den: po snídani vyrážíme na naší cestu po severu Jižní Afriky. První zastávka bude po 4 hodinách jízdy na krátkou procházku po visutém mostě nad hlubokou roklí GRASKOP GORGE. PŘES zastávky u vyhlídek GOD’S WINDOW a BROUKE’S LUCKY POTHOLES dorazíme až ke kaňonu BLYDE RIVER. Ubytování je zajištěno v hotelu na náhorní plošině nad kaňonem, večeře.
3. den: před snídaní budeme mít možnost shlédnout východ slunce nad kaňonem. Po snídani se vydáme na krátkou pěší túru s nádhernými výhledy, s možností navštívit vodopády a další zajímavá místa. Po obědě pokračujeme k jižní hranici slavného NP KRUGER (4hod). Ubytujeme se a navečer fakultativně možnost krátkého večerního safari. Večeře.
4. den: snídaně, první část dne strávíme na SAFARI V NP KRUGER. S trochou štěstí je zde možné spatřit všechna zvířata z VELKÉ PĚTKY – slony, buvoly, nosorožce, lvy a levharty. Časně ráno vjedeme do parku branou u Krokodýlího Mostu; po 3 hodinách zastavíme na snídani. Následuje druhá část safari (3hod). Návrat do hotelu, po cca 6-hodinovém safari využijeme odpoledne pro odpočinek, večeře.
5. den: snídaně, dnes se přesuneme na jih překrásnou krajinou hor a divokých lesů. Po vyřízení vstupních formalit překročíme hranice SVAZIJSKA. Po cestě Svazijskem navštívíme KULTURNÍ VESNICE místního etnika a přenocujeme nedaleko rezervace MLILWANE. Večeře.
6. den: po snídani absolvujeme krátkou procházku v rezervaci MLILWANE. Odpoledne dojedeme do NP HLANE, kde budeme mít opět možnost krátkého SAFARI během soumraku, kdy spousta zvěře vyráží za potravou nebo k vodním zdrojům. Večeře.
7. den: snídaně, před snídaní fakultativně možnost pozorování bílých nosorožců. Po snídani opustíme Svazijsko a vrátíme se zpět do JAR. Dojedeme na pobřeží INDICKÉHO OCEÁNU do oblasti městečka SAINT LUCIA, které patří do světového dědictví UNESCO (4hod). Zbytek dne strávíme na nádherných písečných plážích s možností koupání, šnorchlování. Večeře.
8. den: po snídani vyjedeme na LODNÍ VÝLET po řece, kde budeme pozorovat hrochy, vodní ptáky a další faunu (2.5hod). Po návratu do hotelu budeme mít prostor pro další odpočinek. Večeře.
9. den: snídaně, odjezd do oblasti DRAČÍCH HOR, s krátkou zastávkou v DURBANU. Odpoledne příjezd do městečka UNDERBERG, kde se ubytujeme. Večeře.
10. den: snídaně, celodenní tour 4x4 jeepem na SANI PASS a do státu LESOTHO. Pas je nejvýše položený průsmyk v Jižní Africe ve výšce 2876 m. Po dobrodružné cestě průsmykem navštívíme místní vesnici a seznámíme se s kulturou BASOTHO. Můžeme se naobědvat v nejvýše položené restauraci Afriky. Odpoledne návrat do hotelu. Večeře.
11. den: snídaně, přejezd do severní oblasti DRAČÍCH HOR. Po cestě se zastavíme v oblasti GIANT’S CASTLE, kde si prohlédneme historické skalní malby původních obyvatel – bushmenů (fakultativně). Pokračujeme do nádherné oblasti skalního masivu AMPHITHEATRE, kde se ubytujeme. Večeře.
12. den: po snídani je možnost krátké pěší túry (3hod), která nás zavede ke krásným výhledům na skalní masiv. Po návratu oběd a odjezd na letiště do JOHANNESBURGU. Večerní odlet do Prahy s přestupem.
13. den: návrat do Prahy. V závislosti na letovém řádu může být zájezd o 1 den prodloužen (v případě příletu do destinace až 2. den zájezdu).

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha – Johannesburg včetně tax a poplatků v max. výši 21 000 Kč, 11x ubytování v hotelech ve 2-lůžkových pokojích s vl. soc. zařízením se snídaní, 11x večeře, veškerá doprava a letištní transfery dle programu, poplatky za safari a ostatní aktivity s výjimkou fakultativních (viz program) vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vstupy a fakultativní výlety (viz program), ostatní strava a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 10 000 Kč, pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu do 90 000 Kč za 2 270 Kč