14denní zájezd
  Náročnost 1.5
snídaně stravasnídaně různé ubytovánírůzné letecky dopravaletecky
Japonsko - Souostroví Okinawa - pláže a příroda japonské Havaje
Bývalé království Ryukyu, kterému dnes neřekne nikdo jinak než Okinawa, představuje úplně jiný svět a zase jiné Japonsko. Okinawa má svou osobitou atmosféru reflektující krvavou minulost 2. světové války. Okinawa, to jsou tři strany poznání. Jedna nabízí pohled na tradiční Japonsko, hrdý a spořádaný lid, který se však prezentuje zcela jinak než Japonci žijící třeba na ostrově Honšú. Okinawané jsou velmi pyšní na svá řemesla, ruční výrobu textilií či keramiky, na svou kuchyni, která nabízí jednu delikatesu vedle druhé, na svůj styl života, který jim přináší dlouhověkost. Druhou stranou poznání je příroda, která je primárním cílem návštěvy tohoto koutu Japonska, protože zdejší poznání není o technickém pokroku či o supermoderních městech, tady jde hlavně o soužití v souladu se zemí, o kterou se místní starají. Zcela vás uchvátí džungle národního parku Yanbaru nebo vyhlídky na skalní formace v nekončícím moři při západu slunce. A poslední, třetí stranou poznání, je uspokojení potřeb turisty, které se zcela jistě dostaví až si na konci zájezdu lehnete do bělavého písku na ostrově Miyakojima a zadíváte se na azurově modrou vodu moře. Pokud jste již navštívili Japonsko, víte, že je to země odlišná od všech ostatních. A Okinawa? To je Japonsko s nádechem Havaje.

Poznámka: zimní termín je přizpůsoben atmosféře kvetoucích sakur, koupání v moři je pro odvážnější, kterým nevadí nižší teploty. V tomto termínu bude zařazen výlet s pozorováním velryb místo šnorchlování v Modré jeskyni.
Kamila
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 16.04. - 29.04.25 středa - úterý
Kód termínu 25OKI02351
Cena
99 900 Kč
cena za 14 dní
Termín 17.11. - 30.11.25 pondělí - neděle
Kód termínu 25OKI02352
Cena
99 900 Kč
cena za 14 dní
Termín 27.01. - 09.02.26 úterý - pondělí
období květu sakur
Kód termínu 26OKI02353
Cena
99 900 Kč
cena za 14 dní

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z Prahy na OKINAWU s pravděpodobným noclehem na některém z přestupních letišť. Tento nocleh bude hradit naše CK. V případě, že bude prostor na prohlídku města, kde bude nocleh, zařadíme ji do programu.
3. den: přílet na OKINAWU, přesun do našeho hotelu, kde budeme ubytováni po celou dobu prozkoumávání hlavního ostrova.
4. den: konečně začíná prozkoumávání Okinawy, na které se všichni tak těšíme. Ráno vyrážíme do hlavního města NAHA, které bylo za 2. sv. války srovnáno se zemí. První zastávkou bude oblíbený MAKISHI MARKET, krytá tržnice s pestrým výběrem čerstvých, právě ulovených ryb, kde budeme pozorovat ranní ruch, porcování ryb, zejména tuňáků, ze kterých se vyrábí to nejlahodnější sushi. Poté si projdeme hlavní třídu KOKUSAI DORI, kde se soustředí japonská architektura. Následně nás čeká hrnčířský okrsek TSUBOYA s MUZEEM KERAMIKY. Již od 17. st. zde byly soustředěny vypalovací pece. Oblast má úžasnou atmosféru, můžete tu obdivovat (nebo si zakoupit) okinawskou keramiku, např. nádobu awamori na servírování místní pálenky. Odpoledne si prohlédneme na kopci postavený hrad SHURI-JO (UNESCO), sídlo panovníků království Ryukyu až do 19. st., a opodál stojící mauzoleum TAMAUDUN, kde je pohřbený král Šó En a někteří členové rodiny.
5. den: dnes se vydáme na jih do města ITOMAN, abychom navštívili PEACE MEMORIAL PARK, který je místem posledního odporu japonské armády ve 2. sv. válce. Zajímavá je prohlídka MÍROVÉHO PAMĚTNÍHO MUZEA, které dokumentuje bitvu o Okinawu. Součástí vesnice OKINAWA WORLD je údajně největší jeskyně východní Asie GYOKUSENDO se stalaktity a stalagmity, jejíž přístupnou část si projdeme. Součástí parku Okinawa World je celá řada dalších atrakcí, které představují tradiční okinawské tance Eisa, řemesla a umění. Závěr dnes strávíme v ÚDOLÍ GANGALA, kam místní lidé chodí oslavovat nový život a modlit se za zdraví dětí. V údolí se nachází bujný subtropický les s mnoha posvátnými banyánovníky a vápencová jeskyně s kavárnou, která je umístěna uvnitř jeskyně.
6. den: prozkoumávání Okinawy pokračuje v NAGO PINEAPPLE PARKU, kde se blíže seznámíme s pěstováním ananasu, který po staletí patřil mezi hlavní zemědělský produkt. Dojedeme také do malebné přímořské vesnice BISE, která se ukrývá pod listím stromů fukugi, které se využívají jako větrolamy a chrání vesnice před tajfuny. Projdeme se písečnými stezkami mezi tradičními domky, které jsou rozesety ve vesnici, zvuk aut vystřídá šustění listí a zvuk oceánu. Odpočinek a koupání si užijeme na pláži HEART ROCK na ostrově KOURI. Z moře vyrůstá skála ve tvaru srdce.
7. den: vyrážíme na ostrov IKEI, kde strávíme celý den a užijeme si koupání nebo šnorchlování. Ostrov je pokrytý poli s cukrovou třtinou a lemují ho tyrkysové vody Pacifiku bohaté na subtropické rybky. V centru ostrova si prohlédneme archeologické naleziště NAKABARU s důkazy o jámových obydlích osídlených před 2000 lety.
8. den: dopolední koupání na pláži před hotelem, odpoledne prozkoumávání kdysi největšího hradu Okinawy z 15 st. – NAKAGUSUKU (UNESCO) s domem NAKAMURA, který nám nabídne pohled na život rodiny nižší šlechty v 18. st.
9. den: dnes si užijeme dobrodružství v severní části Okinawy, jejíž velkou část zaujímá NP YANBARU. Sever tvoří skalnaté kopce s vodopády a setkáte se tu s nejpřátelštějšími obyvateli Okinawy. Začneme vyhlídkou OGIMI OBSERVATION, ze které budeme mít Okinawu jako na dlani. Ve vesnici KIJOKA si prohlédneme postup výroby textilií bašofu z vláken banánovníku. Dokud jsme ještě plní sil, tak se vydáme na HIJI FALLS TREK skrz džungli národního parku, který nás přes zavěšený most dovede až k 25 m vysokému VODOPÁDU HIJI (celkem cca 3 km, 2 hod.). Cestou budeme moci potkat suchozemské želvy, ještěrky či různé druhy ptáků. Západ slunce na mysu CAPE HEDO bude ohromujícím závěrem našeho dne.
10. den: poslední den na hlavním ostrově bude vyloženě koupací. Vyzkoušíme pláže se skalními formacemi v moři, které leží v okolí našeho hotelu - ZANEE BEACH, URA MAEDA BEACH. Vrcholem je šnorchlování ve vyhlášené lokalitě BLUE CAVE (Modrá jeskyně). Jedná se o Modrou jeskyni ponořenou v moři (hloubka 6 m), která se díky lomu slunečního světla třpytí a modrá barva tak nikdy nevypadá v průběhu dne stejně. Uvnitř jeskyně tvoří korály domov mnoha rybám.
11. - 13. den: ráno odlet na ostrov MIYAKOJIMA, kde si budeme užívat 2denní relax na jedněch z nejkrásnějších plážích celého Japonska. Pásy bílého písku lemované blankytně modrou vodou a obklopené subtropickou vegetací vám umožní se v klidu rozloučit s pravděpodobně jedním z nejkrásnějších koutů světa, který jste kdy navštívili. Technické zázraky v podobě mostů spojujících Miyakojimu s okolními ostrůvky si rovněž nenecháme ujít. 13. den ráno odlet zpět na hlavní ostrov a přestup na letadlo domů.
14. den: přílet do Prahy.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Naha a Naha-Miyako vč. let. tax a poplatků v max. výši 35 000 Kč, doprava v rámci programu pronajatým mikrobusem a taxi, 9x ubytování v ***hotelu s bazénem, přímo na pláži hlavního ostrova, 2x v apartmánu nebo hotelu na ostrově Miyakojima, 11x snídaně, 1x společná zážitková večeře, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, vstupné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 16 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 90 000 Kč za 2 270 Kč