Molveno_iStock-2166560096

Pohodový týden v Alpách - Itálie - Jezero Molveno v srdci Trentina s kartou

7denní zájezd
  Náročnost 2
polopenze stravapolopenze hotel *** ubytováníhotel *** autokarem dopravaautokarem
Pohodový týden v Alpách - Itálie - Jezero Molveno v srdci Trentina s kartou
Trentino je jedna z nejpestřejších turistických oblastí Italských Dolomit. Nad romantickými jezery se hrdě tyčí horské velikány, horská městečka a vesnice jsou protkána hluboce zaříznutými údolími. V roce 2025 jsme zařadili novinku, která nás zavede do nádherného prostředí horského střediska Paganella v Dolomitech. Trentino je jedna z nejpestřejších turistických oblastí Italských Dolomit. Nad romantickými jezery se hrdě tyčí horské velikány, horská městečka a vesnice jsou protkána hluboce zaříznutými údolími. Je to ideální poloha pro poznání úžasných scenérií nad jezerem Molveno či NP Brenta. Zážitkem bude i výjezd lanovkou nad místními vinicemi do výšky 900 m s jedinečným výhledem do údolí Adige. ***Hotel nabízí pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat.TV. Snídaně jako vždy je podávána formou švédských stolů a večeře menu o 3 chodech. Pohodu zájezdu umocní i lanovky v ceně zájezdu dle programu…

Poznámka: Dětské ceny platí jen při ubytování s 2 dospělými osobami.

Poznámka II: Nástupní místa: Pardubice, Hradec Králové, Poděbrady, Praha, Plzeň, svoz Brno, svoz Bratislava, Svoz České Budějovice. Svozy do jednotlivých nástupních míst jsou zajišťovány formou proplacení jízdného 2. třídy vlaku nebo autobusu do nejbližšího nástupního místa.
Nikola
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 06.07. - 12.07.25 neděle - sobota
Kód termínu 25MLV02414
Cena
18 490 Kč
cena za 7 dní

Program zájezdu

1. den: odjezd z ČR do Itálie.
2. den: ráno příjezd do FAI DELLA PAGANELLA, dopolední snídaně, ubytování dle možností hotelu, základní varianta (náročnost 2 z 5; 3 hod., ↑200 m, ↓200 m): pěšky k lanovce a výjezd až pod vrchol PAGANELLA (2 125 m), kratší pěší okruh s krásnou vyhlídkou do údolí řeky ADIGE až k horní stanici lanovky LA SALLETTA (1 980 m) sjezd zpátky do údolí a pěšky k hotelu, večeře.
3. den: snídaně, odjezd k jezeru MOLVENO (900 m), výjezd lanovkou na PRADEL (1 360 m) základní varianta (2,5 z 5; 5 hod., ↑750 m, ↓750 m): krásnou turistikou stezkou k chatě RIFUGIO CROZ DELL ALTISSIMO (1 440 m), kde je možné ochutnat místní speciality a dále přes chaty RIFUGIO SELVATA (1 650 m) a RIFUGIO MALGA ANDALO (1 360 m) až k jezeru, kde zbude ještě dostatek času na prozkoumání nádherného jezera MOLVENO. Lehčí varianta (2 z 5; 4 hod., ↑250 m, ↓250 m): stejná trasa jako základní, jen od chaty Dell Altissimo příjemnou cestou údolím po vozové cestě kolem potoka RIO MASSODI i kolem kaskády TRA LE ROCCE opět k jezeru Molveno. Jako velmi lehká alternativa je procházka kolem jezera Molveno, kde najdete dostatek kaváren či cukráren. Všichni odjezd na hotel, večeře.
4. den: snídaně, odjezd do vinařského městečka MEZZACORONA, odkud vyjedeme lanovkou nad vinicemi do výšky 900 m. Základní varianta (2,5 z 5; 5 hod., ↑750 m, ↓750 m): okruh cestou VIGILIUS zpět na k horní stanici lesní cestou a dolů do Mezzacorony pěšky (nebo fakultativně sjezd lanovkou) k našemu autobusu. Pro odvážnější přechod přes nově otevřený 125 metrů dlouhý visutý most. Odpoledne zastávka ve vyhlášeném vinařství Mezzacorona, kde můžete zakoupit úžasná italská vína. Odjezd na hotel, večeře.
5. den: snídaně, odjezd busem do ANDALO (1 030 m) základní varianta (2 z 5; 7 hod., ↑600 m, ↓600 m): výjezd lanovkou na DOSS PELÁ (1 775 m) výstup na hřeben pod CANFEDIN (2 034 m), odkud jsou fantastické výhledy na TRENTO a NP BRENTA. Dále pokračujeme přes průsmyk PASSO DI SAN GIACOMO (1963 m) až k horní stanici lanovky do výšky 1 350 m a sjezd zpět do Andala. Lehčí varianta (1,5 z 5; 5 hod., ↑250 m, ↓250 m): výjezd stejnou lanovkou z Andala, lesní kratší cestou přímo k horní stanici lanovky a sjezd do Andala jako u základní varianty. Všichni odjezd na hotel, večeře
6. den: snídaně, odjezd busem do TRENTA, nejdříve navštívíme srdce města, náměstí PIAZZA DUOMO s fontánou Fontana del Nettuno, na jedné straně uvidíte hory, které protíná vodopád CASCATA DI SARDANGA, naproti věže a historické paláce lemované cimbuřím. Během dne si prohlédneme i hrad BUONCONSIGLIO, kde se ponoříte do historie. Odpoledne odjezd na prohlídku (fakultativně – nutná rezervace při přihlášení) báječné soutěsky SERRA DI PONTE ALTO – což je kaňon vyhloubený divokou řekou během tisíců let. Všichni odjezd do hotelu, večeře.
7. den: snídaně, vyklizení pokojů a odjezd do ČR.

Stravování: polopenze

Snídaně jako vždy je podávána formou švédských stolů a večeře menu o 3 chodech.

Ubytování: hotel ***

***Hotel nabízí pokoje s vlastním sociálním zařízením, sat.TV.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • 5 x nocleh, 6x snídaně, 5x večeře, 3 denní kartu Paganello/Molveno, lístek na lanovku Mezzacorona (pouze nahoru), doprava klimatizovaným autobusem, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 5 000 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí včetně pojištění na horskou turistiku a připojištění stornopoplatků 525 Kč