Filipíny - rýžové terasy i exotické pláže ostrova Palawan - 2024/25 - CK Poznání
17denní zájezd
  Náročnost 2
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Filipíny - rýžové terasy i exotické pláže ostrova Palawan
Kdybyste se Filipínců zeptali, na kolika ostrovech leží Filipíny, nejspíš by se vás blahosklonně, ale s šibalským úsměvem, zeptali, jestli myslíte při přílivu nebo po. Vskutku se jedná o neuvěřitelných 7 107 ostrovů rozkládajících se na sopečném pásu. Je to země odtržená od zbytku Asie nejen geograficky, ale i kulturně a duchovně díky 370leté španělské nadvládě. Filipíny jsou typické svými smaragdově zelenými rýžovými poli, blankytně modrými pobřežními vodami, doutnajícími sopkami, hemžícími se velkoměsty, pestrobarevnými dopravními prostředky jeepney, vodními buvoly s ofinkou a hlavně usmívajícími se, spokojenými lidmi, v jejichž očích budete vždy středem pozornosti. Tento zájezd vás zavedeme na sever do svěžího pohoří Centrálních Kordiler za svéráznými horskými národy a bývalými lovci lebek kmene Ifugao, nutno dodat, že dnes velmi pohostinnými lidmi. Podíváme se na roztodivný pohřební zvyk - rakve zavěšené na skalách, uvidíte 2000 let staré rýžové terasy v Batadu, vodopády, jeskyně a úžasné výhledy. Filipíny pro milovníky ostrovní idylky zakusíte na zeleném ostrově Palawan, který byl zvolen nejlepším ostrovem hned několik let po sobě. Navštívíte podzemní řeku patřící mezi 7 přírodních divů světa, uvidíte rostodivné skalní útvary a ostrůvky v El Nidu, váš zrak i osuška spočinou na bělostných plážích u křišťálových vod Jihočínského moře.
Kamila
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 14.04. - 30.04.24 neděle - úterý
VYPRODÁNO, garance odjezdu, průvodce: Růžena Duchková
Kód termínu 24FIP01494
Cena
62 490 Kč
cena za 17 dní
Termín 01.05. - 17.05.25 čtvrtek - sobota
průvodce: Růžena Duchková
Kód termínu 25FIP01494
Cena
70 490 Kč
cena za 17 dní

Program zájezdu

1. - 2. den: odlet z ČR, ubytování v centru MANILY. Prohlídka skvostu španělské koloniální architektury "vesnice za zdmi" INTRAMUROS s pevností Santiago a kostelem sv. Augustýna (UNESCO). Procházka čínskou čtvrtí s četnými restauracemi, obchody s čínskou tradiční medicínou a zlatnictvími. Prohlídka Rizal parku s večerním představením zpívající fontány.
3. den: při přejezdu do BAGUIA se zastavíme v Bakolorském kostele do půli zalitého lávou při nechvalně proslulé erupci sopky Pinatubo v 90. letech. V posledním úseku cesty se dostaneme do horské oblasti s krásnými výhledy. V Baguiu - městě květin, které je díky svému svěžímu klimatu v 1 540 m n. m. letním hlavním městem Filipín, navštívíme místní památky a večerní trhy s možností večeře s panoramatickým výhledem v restauraci oslavující svou bohatou výzdobou zdejší horské kmeny.
4. - 5. den: přejezd do SAGADY skýtá spektakulární výhledy do strží a na četná terasovitá políčka na svazích místních strmých kopců. V Sagadě sejdeme do ÚDOLÍ OZVĚN za unikátním pohřebním zvykem příslušníků kmene Igorotů, jedná se o rakve Sugong zavěšené ve výšce na skále. Také navštívíme pohřební jeskyně s možností sestupu do útrob k jezírkům a krásně tvarovaným stalaktitům a stalagmitům. Na závěr vás osvěží procházka rýžovými poli k vodopádu s možností koupání.
6. den: přejezd divokou krajinou CENTRÁLNÍCH KORDILLER po HALSEMOVĚ HORSKÉ SILNICI, která je jednou z nejscéničtějších silnicí světa. Cestou se zastavíme v bontockém folklorním muzeu. Dále pak v provincii IFUGAO zavítáme k rýžovým terasám v HAPAU a vykoupeme se v horkých pramenech.
7. den: návštěva 2000 let starých rýžových teras v BATADU (UNESCO). Procházka po rozlehlém amfiteátru podobném komplexu ifugaoských rýžových teras, důmyslném vodním systému tvořeném z čistě přírodních materiálů. Fakultativně 21 m vysoké vodopády TAPPIYA, které jsou příjemným osvěžením pro otužilejší či pěkným snímkem pro lovce fotografií. Noční přejezd do Manily.
8. den: příjezd do Manily a přelet do PUERTO PRINCESA, odkud se vydáme džunglí porostlou krajinou PALAWANU až do skromné vesničky SABANG. Ubytování na pláži pod horami, relax a koupání.
9. den: plavba po Podzemní řece na světě patřící mezi 7 přírodních divů světa, ústí jeskyně se nalézá u moře v džungli s bohatou faunou, vysoká šance vidět makaky či varany. Po návratu odpočinek na pláži, možnost jízdy na zipline vedoucí nad mořem či průzkumné plavby mangrovovými porosty.
10. den: přejezd do PORT BARTONU s ubytováním na pláži. V této rybářské vesnici se ponoříme do božského klidu, jelikož zde má vše svůj čas.
11. den: relax na nedalekých rajských ostrůvcích s bělostnými plážemi, šnorchlování v korálových zahradách, výprava za mořskými želvami.
12. den: přejezd do EL NIDA, nebo-li "hnízda" - vstupní brány k věhlasným BACUITSKÝM OSTROVŮM. Pestrý noční život a škála restaurací, nechte si ugrilovat čerstvou rybu, na kterou si ukážete přímo na pláži.
13. den: plavba k blízkým BACUITSKÝM OSTRŮVKŮM s pitoreskními vápencovými útvary připomínajícími slavnou vietnamskou zátoku Ha Long. Modré laguny, korálové zahrady a bělostné pláže, na jedné z nich i poobědváme po filipínsku.
14. den: volný den, fakultativně další plavba po ostrovech. Pokud zatoužíte být nerušeni, téměř prázdná 4 km dlouhá idylická pláž NACPAN je tu pro vás.
15. den: návrat do PUERTO PRINCESA. Prohlídka muzea či místních trhů. Pobyt na Palawanu zakončíme společnou večeří ve filipínském stylu.
16. den: přelet do Manily. Dokončení prohlídky památek s možností nákupu tradičních předmětů z celých Filipín na jednom místě v uměleckém obchodě Silahis. Na závěr pověstný noční život s karaoke a čtvrť transvestitů či bar s trpasličí obsluhou. Odlet domů.
17. den: přílet do ČR.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha-Manila vč. let. tax a poplatků a vnitrostátní zpáteční letenka Manila-Puerto Princesa vč. let. tax a poplatků max. 25 000 Kč, 1x noční autobus do Manily, transfery místní dopravou (vany, autobusy, jeepney, tricykl), plavba po podzemní řece a vstup do jeskyně, celodenní lodní výlet na ostrovy u Port Bartonu a k Bacuitským ostrovům, 14x ubytování v turistických hotelech se snídaní, 1x oběd, 1x večeře, vedoucí zájezdu, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • ostatní strava, vstupy (mimo uvedené v Cena zahrnuje), bakšišné a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 8 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 1 700 Kč, do 85 000 Kč za 2 450 Kč

Recenze

T
Markéta T.    Praha 4 - Háje
100%
Vynikající průvodkyně Růžena Duchková. Její mimořádné znalosti místního prostředí velmi obohatily zážitky z tohoto zájezdu. Celý průběh zájezdu díky jejímu profesionálnímu jednání byl dokonalý. Program tohoto zájezdu byl výborně sestaven. Naší Růžence patří velké poděkování za krásnou dovolenou.
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
5. 05 2024
T
Jiří T.    Praha Česká republika
100%
Výborně sestavený program zájezdu a skvělá průvodkyně.
   
Klientský servis
   
Program zájezdu
   
Doprava
   
Ubytování a stravování
   
Hlavní průvodce
4. 05 2024