7denní zájezd
8-16Skupinaosob
  Náročnost 2.5
polopenze stravapolopenze různé ubytovánírůzné letecky dopravaletecky
Pohodový týden - Faerské ostrovy – Divoká krása severu
Objevte tajemství Faerských ostrovů, nezkroceného ráje uprostřed severního Atlantiku. Čekají na vás dramatické útesy, nekonečné zelené louky, malebné fjordy, majestátní vodopády a ikonické majáky, které tvoří kulisu pro nezapomenutelné dobrodružství. Naše týdenní cesta vás zavede do srdce tohoto mystického souostroví, kde příroda hraje hlavní roli. Projdete se po stezkách lemujících útesy, navštívíte tradiční vesničky, obdivujete impozantní vodopády a budete fascinováni pohledem na osamělé majáky strážící divoké pobřeží. Vydejte se s námi zažít svět, kde se zastavil čas. Věděli jste, že na Faerských ostrovech je více ovcí než lidí?

Termíny a ceny

Termín 06.06. - 12.06.25 pátek - čtvrtek
Kód termínu 25FAE02317
Cena
85 990 Kč
cena za 7 dní

Program zájezdu

1. den: Přílet do hlavního města TÓRSHAVN. Po ubytování nás čeká procházka historickým centrem města, kde si vychutnáme atmosféru dřevěných domků a přístavu. Ubytování (6 nocí).
2. den: Ráno se vydáme na sever ostrovů do malebné vesnice VIDAREIÐI, odkud se nám naskytnou nádherné výhledy na okolní krajinu. Po krátké zastávce nás trajekt přepraví na tajemný ostrov KALSOY, který je známý svou divokou přírodou a majestátním majákem KALLUR. Nenáročný trek (2 z 5; 2 hod, ↑200 m, ↓200 m) nás zavede k samotnému majáku, odkud si užijeme dechberoucí výhledy na okolní útesy a širý oceán. Navštívíme také symbolický hrob Jamese Bonda z filmu "No Time to Die". Odpoledne strávíme v rybářské vesnici MIKLADALUR, kde se nachází slavná socha tulení ženy Kópakonan.
3. den: Dnešní den začneme návštěvou malebného údolí SAKSUN, kde se nacházejí tradiční faerské domky obklopené úchvatnou přírodní scenérií. Pokračujeme do vesnice TJØRNUVÍK, odkud budeme mít nádherné výhledy na skalní útvary RISIN OG KELLINGIN. Následuje zastávka u největšího vodopádu Faerských ostrovů – FOSSÁ, který padá z výšky 140 metrů ve dvou kaskádách. Cestou zpět se zastavíme v dalších malebných vesničkách jako EIÐI nebo GJÓGV. Nenáročný trek k vodopádu (1 z 5; 1 hod, ↑50 m, ↓50 m).
4. den: Dnes nás čeká výlet do vesnice GÁSADALUR, odkud se otevírá fantastický výhled na ikonický vodopád MÚLAFOSSUR, který padá přímo do moře. Po krátké zastávce pokračujeme k dramatickému útesu TRÆLANÍPAN, kde nás čeká nenáročný trek (2 z 5; 2 hod, ↑100 m, ↓100 m). Z útesu se nám naskytne jedinečný výhled na jezero SØRVÁGSVATN, které se zdá, že levituje nad oceánem. Následně se přesuneme k přírodnímu útvaru TRØLLKONUFINGUR – zkamenělému prstu čarodějnice, který je snadno dosažitelný krátkou procházkou.
5. den: Prozkoumáme hlavní město TÓRSHAVN, kde nás čeká procházka starobylými uličkami plnými dřevěných domků s travnatými střechami. Navštívíme maják SKANSIN, postavený na staré pevnosti, odkud je krásný výhled na přístav. Následně se vydáme do historické oblasti KIRKJUBØUR, kde navštívíme zříceniny středověké katedrály a farářský dům, jeden z nejstarších dřevěných domů stále obývaných v Evropě.
6. den: Dnešní den je vyhrazen pro plavbu na PTAČÍ ÚTESY a jeskyně ve VESTMANNA. Strmé útesy, které se tyčí až do výšky 700 metrů, jsou domovem tisíců mořských ptáků. Plavba trvá přibližně 2 hodiny a nabídne úchvatné výhledy na dramatické scenérie. Po plavbě možnost návštěvy FAER ISLES DISTILLERY, kde můžete ochutnat místní whisky a dozvědět se více o tradicích destilace na Faerských ostrovech.
7. den: Odlet z Faerských ostrovů do Prahy přes Kodaň.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • mezinárodní letenku Praha-Kodaň vč. let. tax a poplatků a vnitrostátní letenku Kodaň-Vágar a v celkové max. výši 16 000 Kč, půjčovné mikrobusu po celou dobu pobytu, 7x ubytování v hotelu nebo penzionu, 7x snídani, 7x večeři, pobytovou taxu, vedoucího zájezdu, informační materiály, 2. a 6.den výlet lodí

Cena nezahrnuje

  • ostatní stravu, fakultativní programy a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 15 500 Kč, pojištění léčebných výloh v zahraničí vč. storna zájezdu do 35 000 Kč za 600 Kč, do 90 000 Kč za 1 400 Kč