14denní zájezd
8Skupinaosob
  Náročnost 2.5
snídaně stravasnídaně hotel ubytováníhotel letecky dopravaletecky
Argentina - Ze severní Patagonie přes vinařskou Mendozu k vodopádům Iguazu
Pro milovníky turistiky, vína, steaků, ale hlavně pro milovníky okouzlující přírody máme tuto novinku, která Vás zavede do zatím turisticky méně navštěvované severní Patagonie. Aktivnější část zájezdu strávíme v okolí Bariloche, kde podnikneme několik turistických výletů do oblasti přezdívané jako argentinské Švýcarsko. Zde nás čekají úžasné výhledy na jezera a horské vrcholy. Po přeletu do vinařského ráje Mendoza pak budeme relaxovat, a na své si přijdou zejména gurmáni. Těšit se můžete na místní proslulé víno, vyzrálé argentinské steaky a na odpočinek v termálních pramenech. Třetí část zájezdu bude patřit majestátním vodopádům Iguazú, které Vám vyrazí dech! Čas zbude i na barevné Buenos Aires. Místní přelety a méně časté stěhování zajistí pohodový průběh zájezdu. Samozřejmostí je i český průvodce. Cestujeme v malé skupině max. 8 klientů!
Aneta
Garant zájezdu
Rádi by jste s námi cestovali, ale ještě vám chybí pár informací pro konečné rozhodnutí? Klikněte na tlačítko "Mám otázku" a my se vám ozveme.

Termíny a ceny

Termín 12.02. - 25.02.25 středa - úterý
průvodce: I. Polach
Kód termínu 25SPT02449
Cena
131 990 Kč
cena za 14 dní
Termín 03.12. - 16.12.25 středa - úterý
Kód termínu 25SPT02450
Cena
131 990 Kč
cena za 14 dní

Program zájezdu

1. den: odlet z Prahy s přestupem do BUENOS AIRES. Transfer na hotel, ubytování.
2. den: po snídani prohlídka města, kde navštívíme PREZIDENTSKÝ PALÁC, náměstí PLAZA DE MAYO a AVENIDA DE MAYO, historickou čtvrť SAN TELMO, kde se zrodilo tango, prohlédneme si slavnou LA BOCU a přístav. Návrat do hotelu. Večer možnost navštívit tango show (fakultativně).
3. den: snídaně, transfer na letiště, místní přelet do BARILOCHE v SEVERNÍ PATAGONII. Horská oblast je pro svou krásu přezdívaná jako ARGENTINSKÉ ŠVÝCARSKO. Odpoledne využijeme k nenáročné procházce městem. Na doporučení našeho průvodce budou moci zájemci k večeři ochutnat první prvotřídní argentinské steaky. Ubytování na 3 noci na stejném místě.
4. den: snídaně, dnes podnikneme celodenní pěší túru CERRO CATEDRAL s cílem u chaty REFUGIO FREY a zpět (se zastávkami 5-7 hodin). Během středně náročné túry budeme obdivovat krásnou přírodu severní Patagonie. Poté se vrátíme do hotelu v Bariloche.
5. den: snídaně, autobusem se přesuneme k výchozímu bodu další celodenní túry k REFUGIO LOPEZ (6hod). Po strmějším výstupu nás ohromí úžasný výhled na hory a jezera severní Patagonie. Po občerstvení v horské chatě je pro zdatné možnost prodloužit si túru k PICO TURISTA (Cerro Lopez) - další úchvatné výhledy. Po sestupu se autobusem vrátíme do hotelu v Bariloche.
6. den: snídaně, dnes se vydáme na 2denní trek do oblasti horského vrcholku TRONADOR. Po krátké cestě autobusem do PAMPA LINDA vystoupáme k horské chatě REFUGIO AGOSTION ROCA (4hod). Po příchodu si uděláme krátký výlet v okolí chaty - nádherná horská příroda, vodopády a dominující hora Tronador. Přespíme v horské chatě.
7. den: po snídani sestoupíme divokou přírodou s andskými vistami k jezeru LAGO FRIAS, odkud se přeplavíme dvěma lodními trajekty a busem zpět do Bariloche.
8. den: snídaně, po turistických dnech si zasloužíme odpočinek, a proto nasedáme do letadla a vyrážíme do MENDOZY, slavné vinařské oblasti VÝCHODNÍCH AND. Následuje transfer do hotelu a odpolední procházka městem. V místních restauracích bude chutnat opravdu každému. Tipy na večeři Vám jako každý večer poskytne náš průvodce. Ubytujeme se na 4 noci na stejném místě.
9. den: snídaně, po dopoledním individuálním volnu se vydáme minibusem na OCHUTNÁVKŮ VÍNA a OLIVOVÉHO OLEJE v jednom z mnoha místních vinařství.
10. den: po snídani vyjedeme minibusem na ranch v horách, kde pro nás místní GAUCHOVÉ připraví k obědu typické argentinské bbq. Zájemci se mohou projet i na koních (fakultativně). Návrat do hotelu v Mendoze.
11. den: snídaně, pobyt v MENDOZE zakončíme celodenním výletem k termálním pramenům CACHEUTA, které se nachází v malebné krajině nedaleko Mendozy. Návrat do hotelu před večeří.
12. den: snídaně, dvěma lety se přesuneme do oblasti jedněch z největších vodopádů planety IGUAZÚ. Po přesunu do hotelu budeme mít možnost krátké procházky v okolí hotelu nebo (podle času a počasí).
13. den: po snídani nás čeká prohlídka majestátních VODOPÁDŮ IGUAZÚ. Odpoledne se (opět pomocí místního přeletu) vrátíme do Buenos Aires; večerní odlet do ČR s přestupem.
14. den: návrat do Prahy.

Informace k ceně

Cena zahrnuje

  • zpáteční letenka Praha – Buenos Aires a místní přelety dle programu včetně tax a poplatků v max. výši 40 000 Kč, 11x ubytování v hotelech ve 2lůžkových pokojích s vl. soc. zařízením, 1x ubytování na horské chatě, 12x snídaně, veškerá doprava a letištní transfery dle programu, 2x oběd (9. a 10. den), vstupy a poplatky dle programu (ostatní fakultativně), vedoucí zájezdu, místní průvodci, informační materiály

Cena nezahrnuje

  • fakultativní vstupy a výlety a vše ostatní, co není uvedeno v odstavci "Cena zahrnuje"
  • 1lůžkový pokoj 13 000 Kč, pojištění léčebných výloh včetně storna zájezdu do 90 000 Kč za 2 270 Kč nebo do 150 000 Kč za 2 670 Kč